Succesverhalen
Geweldig dit initiatief van burenhulp.
Dankbaar heb ik er gebruik van gemaakt.
Henk is een echte heer, je weet nooit wie je over de vloer krijgt, en is kundig te werk gegaan.
Onder mijn keukenkastjes heb ik lampjes hangen waarvan er twee vervangen moesten worden. Zelf lukte het mij niet doordat ik mijn nek moeilijk kan draaien. Henk vroeg me van te voren of ik reservelampjes in huis had, zodat ik niet als hij er was naar de winkel hoefde te gaan. Slim!
Ja, heel blij ben ik, en dat op korte termijn. Ik zal zeker als het nodig is weer bij Hulpinjebuurt aan de bel trekken, want het is mij zeer goed bevallen.
Jeannette
Hulp van Theo
"Theo heeft mij fantastisch geholpen, hij heeft de lade zo mooi en professioneel bevestigd. Ik geniet er elke dat van. Hulpinjebuurt is voor mij een gouden greep."
Jeannette
Hulpinjebuurt.nl helpt een hond aan een nieuw huis
'Doordat ik ALS heb kan ik onze hond Freya niet altijd goed uitlaten en om mijn vrouw te ontlasten heb ik een hulpvraag op www.hulpinjebuurt.nl geplaatst, in de hoop dat iemand onze hond 1x per week wilde uitlaten op het strand of in het bos', vertelt meneer Kester. Op zijn advertentie reageerde Stephanie Neijts. Ik zag de hulpvraag staan en besloot te reageren. 'Ik ben 18 jaar, studeer diermanagement en in mijn vrije tijd train ik honden. Na mijn opleiding wil ik mij gaan specialiseren in hondengedrag. Er was meteen een klik tussen Freya en mij', aldus Stephanie.
'Door mijn ziekte raakte Freya erg gestrest en ging ons bewaken. Wij werden bang dat ze uiteindelijk iemand zou gaan bijten. Doordat Freya stressgevoelig is konden we haar niet naar het asiel brengen, mijn vrouw en ik hadden toen besloten om haar te laten inslapen, met veel pijn in ons hart want Freya was al 9 jaar bij ons.' Stephanie schrok van dit bericht. 'Verschrikkelijk vond ik dat om te horen, Freya is zo een lieve hond. Ik besloot meneer en mevrouw Kester te helpen en bood aan om als pleegmoeder/bemiddelaarster tijdelijk voor Freya te zorgen en op zoek te gaan naar een nieuw baasje voor haar.' 'Dit meisje kwam voor ons uit de hemel fietsen. Wij zijn haar onwijs dankbaar, dit heeft hulpinjebuurt.nl voor ons gedaan', sluit meneer Kester af.
Klusjes doen met plezier
"Sinds 5 jaar doe ik al klusjes voor de klusjesdienst", vertelt vrijwilliger Leo. Met veel plezier. "Voorheen regelde ik dit via de Stip Westland loketten, maar nu kan ik dit ook zelf regelen via hulpinjebuurt.nl. Ik doe graag tuinklusjes, maar in mijn eigen kleine tuin ben ik snel klaar. Op de site kan ik nu zelf zoeken naar een tuinklusje en daarbij ook aangeven hoe ver ik daarvoor wil rijden." Het mes snijdt echter ook aan twee kanten. "Ik kan iemand helpen en maar ik word ook geholpen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een Ipad, maar ik wist er niet veel van. Bij mijn laatste tuinklus kwam ik met Piet in gesprek, laat hij nou alles van de Ipad weten. We drinken nu iedere week samen een kop koffie en hij helpt me dan gelijk even op weg als ik vast ben gelopen op de Ipad, handig toch", sluit Leo lachend af.
Koffiedrinken met mevr. W
Een tijdje geleden heb ik via Hulpinjebuurt.nl kennis gemaakt met een echtpaar in Pijnacker. Dhr. W. plaatste een advertentie met het verzoek om hulp voor zijn vrouw welke als gevolg van een herseninfarct slecht ziet en gezien zij regelmatig naar afspraken moet i.v.m. haar revalidatie, vroeg hij om hulp om haar eens te begeleiden naar haar afspraken of wanneer zij b.v. eens een vrindin wil bezoeken, zij kan en mag n.l. niet meer autorijden. Ik heb ze nog niet daadwerkelijk geholpen, maar dit zal zeker in de toekomst wel gebeuren.
Morgen ga ik bijvoorbeeld koffiedrinken met mevr. W., dit is gewoon voor de gezelligheid, dus in die zin is het voor ons beide ook een verrijking voor ons sociale leven.
Evelien uit Pijnacker
Jouw succesverhaal hier?
We weten dat er al veel succesverhalen te vertellen zijn. Maar wij van hulpinjebuurt.nl horen deze graag van je.
Heb jij een klusjesman, voorleesoma, wandelmaatje gevonden via hulpinjebuurt.nl? Of ben jij juist door hulpinjebuurt.nl aan de slag gegaan? Stuur ons dan een e-mail. Als je er geen bezwaar tegen hebt, dan delen we jouw succesmatch op deze site.
De webbeheerder behoudt het recht om teksten die niet geschikt zijn voor de site te verwijderen.